Kuvassa olevat kasvit kylmäneet, ei liity tapaukseen, mutta lehdet "tupessa", samoin kuin aiemmin mainittu.
Levitin omalle lohkolle, yhdelle kolmannekselle 8.7. NK2:sta 200 kg ha ja tarkoituksena oli havainnoida silmämääräisesti lannoituksen määrän ja ajankohdan vaikutuksia kasvuun. Kasvustossa ei ollut eroa silmin nähden siinä onko lannoitus annetu kaikki kerralla, vai jaettuna. Kolmannes missä oli 40 kg pienempi typpitaso kasvusto oli ehkä 5-10 cm matalempaa, mutta ero olisi varmasti tuntunut punnittuna selvemmin.
Kolmas lohko oli alunperin tarkoitus jättää kokonaan ilman rikkatorjuntaa, mutta kasvuston hitaasta kehityksestä ja osin aukkoisuudesta johtuen rikat saivat yliotteen ja asialle oli pakko tehdä jotain. Niinpä se ruiskutettiin 26.7. Gratillilla ja se tehosi yllättävänkin hyvin ottaen huomioon erittäin myöhäisen ajankohdan. Tässä siis nähtiin että, rikkatorjunta kannattaa useimmiten tehdä, varsinkin jos kasvusto kehittyy hitaasti. Juhon lohkoa lannoitettiin vielä heinäkuun viimeisinä päivinä puolikkaalta alalta NK1:lla 200 kg/ha, toisen puolikkaan kasvusto oli kärsinyt heikosta itävyydestä ja kuivuudesta, joten siihen ei enää kannattanut panostaa. Toinen puolisko näytti sen sijaan erittäin lupaavalta, kasvusto oli n. 120cm heinäkuun lopussa.
Kaikki lohkot paleltuivat hieman 1.9. ja kasvustot olivat silloin seuraavassa jamassa. Omalla lohkolla kasvusto oli keskimäärin n. 220cm ja pisin 270cm. Tähkiä oli lähes joka kasvissa, mutta ne olivat melko vaatimattomia n. 10 cm pitkiä. Sadonmäärityksessä, joka tapahtui keräämällä 15 edustavaa kasvia, punnitsemalla ne ja kertomalla tulos 5000 saatiin sadoksi n. 58tn/ha. Juhon lohkolla kasvuston keskipituus oli n. 250cm (puolella alasta, joka oli voimissaan) ja max pituus 270cm. Tähkät olivat isompia kuin minulla, ne olivat n. 20 cm pitkiä. Satomäärityksessä sato jäi kuitenkin kevyemmäksi n. 55 th/ha. Kasvusto oli siis pitempää, mutta painoa vähemmän, ero johtui ilmeisesti lannoituksesta, typpitaso oli 20-30kg alhaisempi ja fosforin määrä suhteessa vielä alhaisempi. Kolmas lohko oli kasvustoltaan hyvin epätasainen ja voitaneen sanoa että tulokset ilmaisevat joka toista riviä. Keskipituus 180cm ja max 230cm. Satomäärästä ei ole mittaustietoa, mutta oletus on jossain 20-25tn/ha tietämillä.
Korjuuseen ei ollut varsinaista kiirettä, koska hallavaurio oli melko vähäinen ja sää oli poutainen. Korjuu oli tarkoitus suorittaa niittämällä kasvusto sorminiittokoneella "karholle" ja kerätä se tarkkuussilpurilla noukkien. Noukkimisen onnistuminen arvelutti hieman koska lohkoilla oli kiviä ja "karho" oli täysin maata vasten. Lyhyemmässä kasvustossa korjuu tappio oli melkoinen, mutta pitemmässä korjuu onnistui ihan kohtuullisesti. Tärkeintä oli, että korret menisivät latvapää edellä noukkimeen, silloin tappiot olivat pienimmät. Korjuu tapahtui 8. ja 11.9. Sato säilöttiin aumaan, säilöntäaineena käytettiin aiv 2:sta n. 2 litraa tonnille. Kolmannen lohkon korjuu tapahtui niittomurskaimella ja noukinvaunulla, mutta märistä olosuhteista johtuen se oli ongelmallista ja rehun sekaan joutui multaa. Sato säilöttiin aumaan, mutta sitä ei syötetty eläimille.